Dresscode Bassinario 2013

Bij navraag aan één van de organisatoren is de officiële dresscode voor het Bassinario “Smart Casual”.

Smart casual is de desscode die tussen Casual  en Casual Chic zit. Het is een manier om er netjes en verzorgt uit te zien .. Professioneel maar toch ontspannen. Je hebt hier zelfs ruimte om je eigen modieuze touch eraan mee te geven doormiddel van een stropdas, pochet of combinatie die gedragen wordt.  Één ding is in ieder geval wel duidelijk… NO JEANS!

 

Voorbeelden:

Zoals ik altijd verkondig moet er minimaal 1 witte broek in iedere man zijn kast hangen.. Waarom? Voor deze heerlijke zomerse gelegenheden namelijk! Een witte broek is namelijk super te combineren met lichte, maar zeker ook met donkere jasjes zonder de zomerse look te verliezen. Een chino in beige of een lichte andere kleur is ook geen probleem.

Voor de hemden zou ik wel kiezen voor een business look overhemd in wit, lichtblauw of eventueel donkerblauw als het met een lichter jasje zou moeten. Een business hemd herken je aan de kraag die mooi onder een jasje wegvalt, maar zeker ook zonder jasje kan dit hemd erg mooi met een stropdas gedragen worden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0